Julkaistu
0 kommenttia

Olen koko nuoruuteni ajan käynyt jos jonkin näköisillä jumppasaleilla. Niillä keskustan "trendisaleilla", lähion "hikikellarissa", hc urheilijoiden omilla saleilla ja sitten ihan niillä "joka ihmisen saleilla". Jokaisella salilla olen kyllä saanut tuloksia aikaan, mutta se, millä fiiliksellä niitä on tullut, onkin ihan toinen asia. Kerran todistin salilla tilanteen, jossa yksi ihminen järjesti kesken jumpan shown siitä, että hänen takanaan jumpannut ihminen oli hänen mielestään liian huono jumppaamaan ja sai tämän showihmisenkin menemään sekaisin askelissaan. Se oli aika käänteentekevä hetki minulle, vaikka tilanne ei minua koskenutkaan, mutta siitä lähtien olen ollut todella tarkka siitä, mikä ilmapiiri jumppasalilla täytyy olla, jotta minä siellä ihan aidosti viihtyisin.

Kuulun ehdottomasti siihen kastiin, joka ei todellakaan välitä laittautua hikiliikuntaa varten. Kuulun myös siihen kastiin, joka ottaa ensimmäiset jumppakuteet päälle, jotka kiireessä osuvat käteen sieltä laatikosta. Todellakin kuulun myös siihen porukkaan, joka ei pidä peileistä yhtään, mutta käyttää niitä silti toki hyödyksi liikkeitä tehdessä. Olen myös se, joka menee usein askelissa sekaisin ja jää naureskelemaan itselleen, kunnes saa taas rytmistä kiinni. Olen myös sitä tyyppiä, jonka mielestä ihan joka ikinen ihminen kuuluu sinne jumppasalille, oli sitten minkä ikäinen, näköinen, muotoinen tai sukupuolinen tahansa ja jokaisella on oikeus tehdä asiat just eikä melkein niin kuin itse näkee parhaaksi ja jokainen on ansainnut kehut siitä, että on sinne jumppasalille asti tullut.

Olen nyt hetken aikaa kiinnittänyt huomiota mun omaan fiilikseen liittyen jumppasalin yleiseen ilmapiiriin ja siihen onko mun omalla sen hetkisillä vaatteilla tai ulkonäöllä jotain tekemistä mun jumppatehojen kanssa. Itse tykkään siis käyttää mustia (ylläri!) jumppavaatteita, ihan vaan sen takia, että niissä näyttää automaattisesti hoikemmalle eikä hiki puske näkyvästi läpi. Merkillä tai tyylillä ei sen enempää ole minulle väliä, mutta huomaan kuitenkin, että kivat jumppavaatteet tehostavat treeniä tai ainakin edesauttavat sinne jumpalle lähtemistä enemmän kuin se äidin kulahatanut ja reikäinen likkojen lenkki -95 -paita. Myönnän käsi sydämellä, että en itse kiinnitä huomiota muiden vaatteisiin jumppasalilla ellei siellä nyt joku jossain toppatakissa painele combatissa, mutta toki ihastelen jotain ihanan värisiä trikoita ja kauniita toppeja ihan kuten mitä tahansa muita mun mielestä kivoja vaatteita.

Minulle on henkilökohtaisesti ihan sama missä vaatteissa muut jumppaavat, mutta enemmän se jumppasalikäytös jää mun mieleen. Mä nautin jumpata saleilla, joihin ihmiset tulevat tekemään sitä mihin ne on tarkoitettu, missä voi heittää juttua tuttujen ja tuntemattomien kanssa, mutta sitten keskitytään olennaiseen. Tykkään käydä saleilla, jossa peilit on omien liikkeiden seuraamista varten ja jossa kukaan ei näprää puhelintaan turhaan. Tykkään tulla salille sillä fiiliksellä, että kukaan muu ei katso mitä mulla on päällä tai miten meikitön naama tai takkunen tukka mulla on. On ihana tulla salille, missä tuntee, että voi tulla ihan vain omana itsenään - lisäkilojen kanssa tai ilman ja kukaan ei katso pahalla. Jumppaohjaajissa tykkään siitä, että he tietävät mitä tekevät ja tietävät liikunnasta muutakin kuin sen oman jumpan "koreografian", eli voin rohkeasti mennä kysymään asioita ja saan niihin asiantuntevan vastauksen. Silti tykkään pienestä "piiskasta" tottakai, koska hikoilemaan on tultu, mutta on kiva saada vaihtoiehtoisia liikkeitä ja tehdä niitä tuntematta itseään ihan surkeaksi.

Loppuun onkin ihana todeta, että Move it on just eikä melkein se jumppasali, jossa minä viihdyn (mulle ei siis makseta siitä, että kehun - haha!!). Koen, että voin mennä sinne juuri sellaisena kuin olen, ihan missä vaatteissa tahansa, henkilökunta on aina iloisena vastassa ja näen salissa seistessäni ympärilläni ihanan heterogeenisen ryhmän porukkaa, joka on tullut hikoilemaan ihan tosissaan, vaikka ripsarit naamalla ja äidin vanha likkojen lenkki -95 -paita päällä! Olis siisti kuulla, että mikä sulle on tärkeintä jumppasalin ilmapiirissä? Entä miten salivermeet vaikuttavat sun liikuntaintoon?