Julkaistu

Nyt on pari kuukautta käyty Move it jumppasalin lattioita kuluttamassa ja vitsi miten olen nauttinut. Olen todella hyvin onnistunut siinä, että joka viikko olen päässyt edes jollekkin jumpalle, mutta haluaisin ehdottomasti päästä useamminkin. Onneksi mulle tulee lastenhoitajia avuksi pidemmäksi aikaa, niin pääsen jumppailemaan just sillon kun huvittaa ja just niin usein kun huvittaa - parasta! Ajattelin, että pieni esittely mun suosikeista olisi paikallaan ja listaan tähän vielä ne mihin haluan vielä pian päästä, mutta vielä ei ole aikataulujen takia onnistunut.

CXWorx - tämä on ihan ehdoton suosikki ja tälle jumpalle (kestää 30 min) ehtii ihan varmasti! Tällä tunnilla olen huomannut kehityksen parhaiten, jos olen päässyt monta viikkoa putkeen, mutta sitten taas huomaan myös sen, jos pari viikkoa on sattunut jäämään välistä. Tällä tunnilla pystyy vetämään oman tason mukaan, mutta pystyy myös haastamaan itsensä joka kerta. Mä pyrin siihen, että joka kerta haastan pikkusen lisää ja tämän takia varmaan kehitystä tapahtuukin. Helppo, tehokas ja silti miellyttävä lihaskuntotreeni, jonka jälkeen on varmasti hiki!

Venyttely - ja jatketaa vähän kevyemmällä. Venyttelytunti on aina CXWorxin jälkeen, joten jään siihen aina ja siitä on tullut mulle todella tärkeä. Mari tietää todellakin mitä tekee ja aktiiviset venytykset haastavat joka kerta ja tässäkin kehityksen huomaa nopeasti. Välillä tulee tuskahikikin joten tehokas tunti todellakin vaikkei syke nousekaan! Multa on loppuneet venyttelytunneilla käymisen ansiosta reisisäryt, jotka alkoivat raskauden aikana. Superjes!

BodyCombat - mun all time favorite kaikista ryhmäliikunnoista. Valitettavan harvoin olen päässyt näille aikataulujen takia, mutta joka kerta on ollut ihan tosi kivaa ja onhan toi ihan hullun tehokas jumppa! Meinasin kyllä ekalla kerralla livahtaa takaovesta ulos kesken, kun meinasi kunto loppua, mutta onneksi en! Sillähän se kunto kasvaa, kun muutaman viikon huitoo ja pomppii menemään!

BodyBalance - tämä tunti on samaan aikaan niin ihanan rento ja niin todella rankka. Kahden lapsen jälkeen tämän tunnin vatsalihastreeni on aikamoista rääkkiä ja liikkuvuuden kanssa saan tehdä vielä ihan hulluna töitä. Jooga varsinkaan ei ole ollut mun juttu aiemmin, mutta balance on ihana sekoitus joogaa, pilatesta ja tai chi:tä, niin monipuolisuus tekee tästä ihan lempparin.

Huomaatte ehkä, että olen aloittanut vähän ehkä lempeämmillä ja oman mukavuusalueen jutuilla ja tämä on ollutkin ihan tietoinen valinta. Haluan nauttia siitä ajasta, kun pääsen hetkeksi kotoa pois ja kun nautin liikunnasta, niin haluan tehdä sitä lisää. Ahdistus mun huonosta kunnosta on kuitenkin melko suuri, joten jos painelen saman tien tunnille missä ennen en ole ollut ja joka vaatii ehkä hieman enemmän vielä kuntoa heti alkuhetkistä, niin mun jumppailut jäisi helposti siihen. On kuitenkin muutama tunti, jolle haluaisin pian päästä:

SaunaYoga - sanoin juuri aiemmin, että en ole ennen ollut jooogaihminen, mutta oon kuullut paljon kehuja tästä joogasta, joten ehdottomasti haluan päästä pian kokeilemaan.

BodyPump - tää on ollu combatin lisäks mun ehdoton suosikki aina, mutta joku mua nyt jarruttelee, etten uskalla (ehkä ne on ne onnettomat reisilihakset, jotka huutaa hoosiannaa jo pelkästä ajatuksesta pumpin jalkabiisistä). Luulen kuitenkin, että ihan pian uhmaan itseäni ja menen tonne tunnille ja jään satavaramasti koukkuun!

Moveit Barre - tämä jotenkin kiinnostaa, vaikka mussa ei asu milliäkään ballerinaa, mutta voisin kuvitella, että tuolla saisin heräteltyä itsessäni pienen ballerinan palasen henkiin. Ehkä? Tai sitten tyydyn vaan hikoilemaan balleriinan elkein. Moveit tarjoaa myös lapsille omaa tanssillista tuntia - luulen, että syksyllä voitaisiin Olivian kanssa käydä kokeilemassa myös sitä!

Ohjaajat ovat olleet ihania ja aina kun jonkun kanssa puhun siitä, että käyn Moveit -tunneilla, niin jokainen sanoo, että "joo siellä on kuulemma ihan parhaat ja mukavimmat ohjaajat". Samaa mieltä ja mulla on aina se fiilis, että kehtaan koska tahansa kysyä mitä mieleen tulee ja he tietävät mistä puhuvat!

Mikä on sun suosikkitunnit ja mikä tunti kutkuttelisi, mutta et ole vielä päässyt tai uskaltanut mennä? Mä otan härkää sarvista toivottavasti jo ensi viikolla ja käyn ainakin siellä pumpissa!