Julkaistu
0 kommenttia

Ollaan aina oltu sellainen semiaktiivinen perhe ja liikunta on kuulunut yhteisiin ajanvietteisiin aina. Kun Olivia oli vauva, niin hän kävi mun kanssa salilla ja tehtiin usein koko porukka kotitreenejä ja se oli ihan tosi hauskaa. Heti, kun Olivia täytti kolme, eli sen iän, joka vaaditaan useimpiin harrastuksiin, niin Olivia todella aloitti ensimmäisen liikuntaharrastuksen. Hän on nyt 4,5 -vuotias ja liikuntalajeja on kerääntynyt jo muutama tähän puoleentoista vuoteen. Ollaan pyritty tarjoamaan lajeja laidasta laitaan, jotta hän voisi sitten itse valita ne suosikit, joihin sitten myöhemmällä iällä todella panostaa. Olivia aloitti cheer -harrastuksella, joka alkoi kankeasti, mutta johti lopulta Olivian "vuoden tulokas" -palkintoon sen jälkeen, kun hän oli tiiminsä kanssa esiintynyt tuhatpäiselle yleisölle - voin sanoa, että siinä ei paljon kyyneleitä enää pidätelty ja videokin jäi ottamatta, kun häkellyksissäni unohdin painaa record -nappia. 3.5 -vuotiaana Olivia aloitti täällä Porissa tenniksen ja tanssin. Tennistreeneissä huomattiin, heti, että se oli mieluisaa ja taidot karttuivat nopeasti. Kesällä rupesin sitten futismutsiksi kentän laidalle ja niin kivaa kuin se olikin, niin huomattiin aika pian, että Olivian laji se ei ainakaan vielä ole, mutta treeneissä käydään kyllä edelleen. Se, että tuossa iässä työt ja pojat pelaavat samoissa treeneissä, aiheuttaa sen, että tytöt eivät oikein uskalla pistää parastaan ja jäävät enemmän sinne kentän reunalle ihmettelemään poikien rohkeampaa menoa. Nyt syksyllä mun ryhmäliikuntainnostuksen myötä otin Olivian mukaan Move it:in balleriina -tunnille ja nyt on tenniksen ohelle löytynyt ehdoton lemppariharrastus. Kyhäilin pienen suloisen haastattelun Olivialle liikunnasta ja siihen liittyvistä fiiliksistä ja on noi pienen ihmisen positiivinen asenne vaan niin tarttubaa ja heti alkoi tehdä mieili liikuntatunnille.

- Miksi liikunta on tärkeää?  "Et tulee lämmin, ettei vaan tuu kylmä. Se on hauskaa aina ja mä tykkään siitä."

- Mitä liikunta tekee ihmiselle? "Hyvää vaan, ihmiset on niin hyviä siinä."

- Mikä on sun lemppariliikuntaa? "Tennis, juokseminen ja tanssi."

- Miksi liikunta on hauskaa? "Siellä on kavereita ja on kivaa, että on harrastuksia. Kotonakin voi riehua."

- Miksi äiti käy jumppaamassa? "No tietty siks, että mä pääsen balleriinaan"

- Mikä on parasta balleriina -tunneilla? "POPCORNI!!! Siinä niinku laulu soi ja sit hypitään, sit kun laulu loppuu, niin me kaikki hypätään kattilaan. Se kattila on kyllä oikeesti patja, mutta se on niin hauskaa ja sit me aina vähän kiljutaan - hihihi"

- Mitä muuta balleriina -tunnilla sitten tehdään? "hypitään, tanssitaan, kuunnellaan musiikkia ja juostaankin."

- Miksi tykkäät käydä balleriina -tunneilla? "Kun Linda (ohjaaja) laittaa aina frozen ja boom kah -lauluja soimaan ja koska siellä tehdään aina yhdessä kivoja juttuja."

- Mitäs äidit tai isit tekee sillä välin, kun te tanssitte? "Äidit jumppaa viereisessä salissa ja sitten meillä kaikilla loppuu aina samaan aikaan."

- Mitkä on sun mielestä parhaat liikuntavaatteet? "Pitää olla pinkit ja balleriinassa prinsessamekko."

- Ootko saanut kavereita sieltä? "Tottakai, ainakin viis."

Noi lasten vastaukset on kyllä aina niin ihanan aitoja! Mulle tuli jotenkin lämmin fiilis, että Olivialla on noin positiivinen suhtautuminen liikuntaan ja, että se hikoilu ja kuumuuskin on vaan positiivinen juttut - itekkin kun aina muistais ajatella sen tuolla tavalla eikä minään rangaistuksena tai pakkopullana! Olisi taas paljon opittavaa noiden pienten asenteesta. Ehkä vois jollain aikuisten tunnillakin kokeilla tuota popparia - kuulosti aika hauskalta! Haha, mutta hei pakko vielä tarkentaa, että mä käyn kyllä muutenkin jumpalla, kun vain balleriinan aikaan :D

Kaikki Move it:in all inclusive -kortin omaavat voivat varata lapselleen paikan tiistaisin 17.15 balleriina -tunnille ja muuten sitten toimii niillä kymmpikorteilla tai kertamaksulla. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, sieltä tunnilta tulee aina noin 10 ihanaa punaposkista tutu-tyyppiä, naamat supervineessä ja meillä ainakin kysytään lähes joka päivä, että "onko tänään balleriina -päivä?"